homecontact

Hoofdnavigatie

Archief 2011

Nieuws

Octopus kinderopvang en Stichting Delft-Mamelodi slaan de handen ineen!

 

“Voor de kinderen en medewerkers in Mamelodi - door de kinderen en medewerkers van Octopus”. Dat is het motto waarmee kinderopvangorganisatie Octopus nu ook haar expertise gaat bijdragen aan het crècheproject van de Stichting Delft-Mamelodi. De Stichting werkt in dit project al samen met de Stichting Malibongwe in Delft, Delfts particulier initiatief en SOS Kinderdorp in Mamelodi.


Bij het recente werkbezoek aan de voormalige zwarte township Mamelodi (bij Pretoria) in Zuid-Afrika hebben medewerkers van Octopus vijf crèches, het SOS kinderdorp en een theatergroep voor straatkinderen bezocht. Met de Universiteit van Pretoria zijn afspraken gemaakt om studenten, voor hun maatschappelijke stages, speelmateriaal te laten maken. En Octopus kinderopvang gaat renovatie en/of bouw van een aantal crèches in Mamelodi ondersteunen en input leveren op pedagogisch en sociaal-maatschappelijk niveau.


Het voorwerk is nu gedaan en de kinderen, medewerkers, ouders en betrokken partners van Octopus kinderopvang gaan zich samen met de Stichting Delft-Mamelodi verder inzetten voor de crèches in Mamelodi. Vanuit Octopus kinderopvang worden acties uitgezet om geld in te zamelen.


Samen investeren wij in de toekomst van Mamelodi!

 

 

V.l.n.r.  Karolien van Aken en Suzanna Orlic van Octopus kinderopvang in Mamelodi -  foto van Kim Soemanta